2017. szeptember 14., csütörtök

III. Magyar Értékek Napja


2017. szeptember 9-én Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége, valamint az NMI Művelődési Intézet együttműködésében, több ágazat összefogásával valósult meg a III. Magyar Értékek Napja. 
 19 megye és 6 határon túli régió, valamint közel 600 közreműködő, fellépő részvételével zajlott: a 10 órányi kulturális program mellett 30 kiállítói pavilon, valamint 26 kézműves foglalkozás és interaktív mesterségbemutató.
A Kárpát-medence szellemi és tárgyi kulturális örökségének legjavával találkozhatott a látogató. A nagyszabású, értékorientált esemény lehetőséget teremtett a megyékben és a külhoni magyarlakta régiókban fellelhető, egy-egy térség kultúráját fémjelző értékek, hagyományok és alkotások bemutatására.
Műhelyünk is eleget téve a szíves meghívásnak, elvittük a Tárházról házra vándorkiállításunkat, mely Baranya kulturális örökségeit mutatja be, melyek a Magyar Értéktárban és Hungarikumok gyűjteményében is helyet kaptak.
Kézműveseink munkáiból és isnstallációiból is ízelítőt tudtunk adni ill. a Míves Reformáció interaktív játékait is bemutattuk az érdeklődőknek.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése